Grey City - promítání dokumentárního filmu o brazilském graffiti v Brně!

14. 5. 2016 vás zveme na brněnskou premiéru dokumentárního filmu o brazislkém graffiti, ve kterém se podařilo zachytit kauzu mezi vedením města Sau Paula a zdejšíma writers!

Od společnosti Cinema Glok se nám podařilo zakoupit právo na jednorázové promítání v brněnském klubu Mersey, kam jste všichni srdečně zváni.
Premiéra proběhne 14. 5. 2016 od 19h. Od 21h se můžete těšit na menší after party, kde můžete vidět v akci člena brněnské djs formace Questablists a to Dj Arsena!
Vstupné je velmi lidské - 60kč
fb event zde

Brazilský dokumentární film Grey City přibližuje tvorbu nyní již světově proslulých tvůrců graffiti ze Sao Paula, šedivého betonového velkoměsta, které se právě díky graffiti probudilo k životu. V ulicích brazilského Sao Paula se zrodila nová forma graffiti. Tvorba umělců jako Os Gemeos, Nunca a Nina rozsvítila jako ohňostroj betonové město, aby se následně dostala do galerií a muzeí na celém světě. Poté, co nový zákon proti vizuálnímu smogu způsobil systematickou likvidaci jejich děl přestříkáním na šedou, podnítili tito umělci jedno z nejkreativnějších povstání v dějinách jihoamerického umění.
(Cinema Glok)
 
Brazílie / Velká Británie, 2013, 85 min

Režie:
Marcelo Mesquita, Guilherme Valiengo

Scénář:
Felipe Lacerda, Marcelo Mesquita, Peppe Siffredi

Kamera:
Tiago Tambelli

Hudba:
Criolo Doido, Daniel Ganjaman
(další profese)
 
trailer: